Návod: Jak správně usušit lak po umytí auta
Správné sušení laku auta po umytí je důležitým krokem, který pomáhá udržet váš vůz v perfektním stavu. Nejenže to dodá autu lesklý vzhled, ale také minimalizuje riziko poškrábání a vodních skvrn. Zde je jednoduchý návod, jak na to:
Co budete potřebovat:
  • Mikrovlákno utěrka: Mějte po ruce kvalitní mikrovlákno utěrku, která má schopnost absorbovat vodu a zachytit nečistoty, aniž by poškrábala povrch laku.
Postup:
1. Začněte okny a střechou: Nejprve usušte okna a střechu auta. Voda se na těchto místech může hromadit a stékat na čerstvě vyčištěný lak, takže je důležité je nejprve osušit.
2. Nejprve hlavní části: Uvolněte vodu z mikrovlákna utěrky a začněte sušit horní a boční části auta. Mějte na paměti, že než začnete sušit, můžete mírně přiložit utěrku na povrch a nechat ji absorbvat vodu. Pak postupně utírejte vodorovně, abyste minimalizovali vodní skvrny.
3. Přesun na spodní část: Když máte hotovo s horními a bočními částmi, přesuňte se k dolní části vozu. Sušte jednu část najednou, abyste zajistili důkladné osušení.
4. Zrcátka a ostatní detaily: Nepřehlédněte zrcátka, rukojeti dveří a další malé detaily. Pro tyto části můžete použít menší mikrovlákno utěrku.
5. Speciální pozornost k blatníkům a kolům: Blatníky a kola jsou místa kde se nečistoty často hromadí. Zajistěte, že jsou důkladně usušeny, abyste minimalizovali riziko koroze.
6. Kontrola na vodní skvrny: Po usušení celého auta prověřte povrch z různých úhlů a zkontrolujte, jestli nezůstaly vodní skvrny. Pokud ano, můžete opatrně opakovat sušení na těchto místech.
Správné sušení laku je klíčovým krokem, který pomáhá udržet váš vůz v krásném stavu. Důkladným sušením minimalizujete riziko vad na povrchu a zajistíte, že váš vůz bude lesklý a jako nový i po umytí.